Пшонка переписав квартиру в Києві ціною $1 млн на донецького юриста

Читать на русском

Трикімнатну квартиру в Києві, площею 158,6 кв.м, що належала Артему Пшонці, було переоформлено на Романа Вікторовича Кутового, який проживав у Донецьку, а згодом отримав прописку в одному з гуртожитків Києва.

Про це пише nashigroshi.org, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, у вересні 2014 року Артем Пшонка продав квартиру у будинку по вул.Володимирській, 49-а . Про це свідчить витяг із Держреєстру речових прав на нерухоме майно. Сам Віктор Пшонка свого часу розповідав, що жив у квартирі на Володимирській після переїду з Донецька до Києва. За даними сайтів нерухомості, ціни на квартири в будинку на вул. Володимирській коштують $5-6 тис/м2. Квартира Пшонки може коштувати тепер щонайменше $800 тис.

Водночас, екс-генпрокурор розповідав, що він придбав недобудований будинок під Києвом, де проводив ремонт і переселився в нього 2011 року. За даними журналістки Катерини Каплюк, будинок Віктор Пшонка теж переоформив.

«Будинок в Гореничах, де жив Пшонка, взагалі спочатку був записаний на якусь Плетньову Ірину Дмитрівну. За інформацією, це одна з акціонерів банку «Перший», який нібито входив в сферу впливу Пшонки-молодшого», – повідомила вона.

Читайте також: Чому заговорив Віктор Янукович? (Огляд соціальних мереж)

29 грудня Генпрокуратура оголосила, що підозрюють Пшонку в розкраданні понад 68 млн грн. при будівництві будівлі Генпрокуратури. На момент продажу квартири  проти Артема Пшонки та його батька в Україні вже було порушено ряд кримінальних справ.

Віктор і Артем Пшонки зникли під час Євромайдану і знаходяться в розшуку.

Відзначимо, що свого часу на Володимирській, 49 проживав і екс-президент Віктор Янукович. Відомо, що приватний будинок екс-президента України Віктора Януковича на Оболонській набережній восени також було переоформлено на нового власника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: