Після невдачі Ляшка, відібрати у Коломойського «Укрнафту» спробує Яценюк

Читать на русском

Кабінет міністрів України розробив власні зміни до закону про збори акціонерних товариств, які дозволять включити «Укрнафту» до списку компаній, на котрі поширюватиметься широкий державний вплив.

Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Нагадаю, що була спроба Верховної Ради допомогти скликати збори в компаніях, де є державна частка. На превеликий жаль, ця спроба не така вдала, бо закон не покриває компанію «Укрнафта», – констатував Арсеній Яценюк.

Прем'єр зазначив, що уряд уже розробив власний варіант законопроекту та запропонував народним депутатам проголосувати його «не впопихах, а спокійно».

Також Яценюк додав, що йому поскаржились недержавні акціонери «Укрнафти» з вимогою відшкодувати збитки на суму 5 млрд дол. США. Розібратися з податками в компанії прем'єр долучив Фіскальній службі, а Мін'юсту – відповісти на позов акціонерів та «зняти ці питання».

Крім того, прем'єр-міністр доручив НАК «Нафтогаз» (якому належить контрольний пакет акцій «Укрнафти») скликати загальні збори акціонерів компанії для підняття питання про зміну її керівництва.

Читайте також: Знижка на російський газ для України діє до 1 квітня

Нагадаомо, нещодавно «Слово і Діло» наглядно продемонструвало, як вплине на підприємства з часткою державної власності прийнятий 13 січня закон про кворум акціонерних товариств.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: