Знижка на російський газ для України діє до 1 квітня

Читать на русском

Голова правління «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що дія зимового пакету знижок Україні на поставки російського газу припинить свою дію з 1 квітня поточного року.

«Знижка, яка була надана Росією відповідно до розпорядження уряду, припинить свою дію, і з 1 квітня постачання газу в Україну будуть здійснюватися відповідно до контракту», - заявив глава «Газпрому», інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Міллер також повідомив, що заборгованість України за газовими контрактами на сьогоднішній день становить $2,44 млрд. За його словами, «Газпром» уже направив «Нафтагазу» відповідний лист, тим самим проінформувавши українських партнерів щодо заборгованості.

Як відомо, 30 жовтня представники Міненерго України, Росії та Єврокомісії підписали угоду про безперебійне постачання і транзит російського газу протягом зимового періоду 2014-2015.

Компромісна ціна, якої вдалося досягти на переговорах за участю ЄС, становить 268,5 дол за тисячу кубометрів за той газ, який вже був спожитий. Нові запаси палива будуть коштувати Україні вже 378 доларів за 1000 кубометрів.

Читайте також: Газовий контракт з РФ був більше потрібен Європі, ніж Україні - Коболєв

4 листопада, прес-службою НАК «Нафтогаз України» було поширено повідомлення про те, що «компанія перерахувала ВАТ «Газпром» 1,45 млрд. дол. США в рахунок оплати за 11,5 млрд. куб. м. газу, поставленого ВАТ, «Газпром» у листопаді-грудні 2013 р і квітні-червні 2014 р, а виплата проводилася за ціною 268,5 доларів США за тисячу кубічних метрів газу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: