Демчишин про контракт з РФ: Яценюку знов показали не той документ

Читать на русском

Міністр енергетики Володимир Демчишин стверджує, що в енергетичному контракті, який він підписав із Російською Федерацією, не було скандального формулювання «Кримський федеральний округ РФ».

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«В тому документі, з яким ми працювали, були якісь залишки, але вони «чистилися», і в певній версії були посилання на округ (Кримський як частину РФ – ред.). Але потім, ще до підписання, це відкоригували, цього посилання в підписаному документі немає. Це просто технічна помилка», – пояснює плутанину з документами Демчишин.

«В мене є оригінал договору, і тут такого немає. Було кілька робочих версій. Кінцева версія підписана і вона немає ніяких посилань», – запевнив міністр, додавши, що уряду надіслана остаточна, виправлена версія контракту.

Нагадаємо, це вже не перший скандал довкола невідповідності офіційних документів, що виникає в Україні останнім часом. Зокрема, чимало дискусій викликали прийняті поспіхом Податковий та Бюджетний кодекси України.

Читайте також: Україна без газу від РФ і моніторинг способу життя суддів. Цитати понеділка

Очільник Міненерго також прокоментував ситуацію із цінами на електроенергію для Криму: раніше повідомлялося про те, що цього року вона за фактом нижча, ніж до окупації півострова.

Насправді це не так, переконує Демчишин: вся справа у ПДВ. Оскілька тепер Крим визнаний вільною економічною зоною, податок на додану вартість для нього не нараховується.

«Договір попередній, за яким «ДТЕК» поставляв в Крим електроенергію, був підписаний із податком на додану вартість. На даний момент Крим визнаний вільною економічною зоною, тому будь-які поставки туди відбуваються з «нульовою» ставкою ПДВ. Тому ціна без ПДВ до цього була меншою, ніж зараз – на 5%», – роз'яснив чиновник.

Матеріали за темою:

Знижка на російський газ для України діє до 1 квітня

ЄС не зніматиме санкції і не змінюватиме політику щодо РФ

«Нафтогаз» хоче продавати населенню газ по $ 319 за тисячу кубометрів

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: