ЄС не зніматиме санкції і не змінюватиме політику щодо РФ

Читать на русском

У ЄС не збираються змінювати політику щодо Російської Федерації, адже для цього немає ніяких підстав.

Про це перед засіданням Ради ЄС з питань закордонних справ повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає «Слов і Діло» з посиланням на «УНН».

Як зізнався Лінкявічюс, Росія не робить жодних кроків задля нормалізації ситуації, а ЄС, в свою чергу, не змінюватиме політичного курсу щодо РФ. «Я не думаю, що поточна політика має бути змінена для того, аби зняти санкції, бо для цього немає ніяких підстав. Що ми хотіли б бачити, так це політичне бажання Росії щось змінити. Але ми бачимо, що немає жодного політичного бажання чи змін на місцях», – сказав голова МЗС Литви.

Він також додав, що припинення вогню було використане Росією, щоб краще забезпечити сепаратистів, і це стало причиною відновлення боїв за аеропорт. «Ми не бачимо політичної волі чи конкретних зрушень, а тому немає підстав міняти політику по відношенню до Росії», - повідомив глава Лінкявічюс.

Дипломат переконаний, що у співпраці має бути зацікавлена сама Росія, а не Євросоюз. «Ми не повинні думати, як залучити Росію до співпраці, а Росія має сама думати, як співпрацювати у сферах спільного інтересу… Я не бачу жодних причин, щоб винаходити щось. Для цього немає підстав та умов», - наголосив міністр.

Читайте також: Українські депутати хочуть не дати Росії права голосу в ПАРЄ

Нагадаэмо, у вересні минулого року Рада ЄС прийняла рішення ввести додаткові обмеження з доступу ряду російських банків і компаній до ринку капіталу ЄС. Також була введена заборона на надання послуг для проектів з видобутку глибоководної, арктичної і сланцевої нафти. Крім того, була розширена заборона на експорт до Росії товарів подвійного призначення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: