Яценюк і Продан почали розплату по боргам

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дотримав свого слова на рахунок того, що Україна сплачуватиме власний газовий борг за ціною $ 268 за тисячу куб. м. незалежно від позиції «Газпрому».

Обіцянку прем'єра з даного приводу, спеціалісти системи народного контролю «Слово і Діло» зафіксували ще 30 жовтня поточного року.

Підтвердженням інформації з приводу розрахунків перед «Газпромом» є той факт, що у середу, 4 листопада, прес-службою НАК «Нафтогаз України» було розповсюджено повідомлення про те, що «компанія перерахувала ВАТ «Газпром» 1,45 млрд. дол. США в рахунок оплати за 11,5 млрд. куб. м. газу, поставленого ВАТ «Газпром» в листопаді-грудні 2013 р. і квітні-червні 2014 р, а виплата проводилась за ціною 268,5 долларів США за тисячу кубічних метрів газу».

Варто відзначити, що відповідна інформація стала також підтвердженням слів міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, який ще вчора обіцяв про те, що найближчим часом Україна перерахує гроші для оплати поставок газу.

Читайте також: Україна уклала кабальний контракт, щоб пережити зиму - Асадчев

Зазначимо, що загальна сума боргу за постачання газу з Росії до України складає 5,3 млрд доларів. А рішення щодо кінцевих розрахунків між сторонами за газ, поставлений з 2010 року, буде прийнято трибуналом при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: