В Росії побоюються, що Україна почне справжні бойові дії на сході

Читать на русском

Постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін заявив, що, на його думку, Україна готується до силового варіанту розв'язання конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«Існує ризик серйозного загострення подій – ми бачимо чимало ознак того, що Київ веде справу до вирішення питання силовим шляхом», – переконаний Келін.

За його словами, на це вказує ротація військового контингенту, заплановані 4, 5 та 6 хвиля мобілізації та рекордно великий оборонний бюджет.

Читайте також: Полторак витратить на закупівлю озброєння третину оборонного бюджету

Як стало відомо сьогодні, у п'ятницю в столиці Білорусі мав відбутися черговий раунд переговорів контактної групи по Донбасу, однак він так і не відбувся через відмову їхати до Мінська «прем'єр-міністра» ДНР Олександра Захарченка.

Нагадаємо, під час прес-конференції 29 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що не виключає введення війського стану на Донбасі у разі здійснення проросійськими бойовиками наступальних дій на лінії зіткнення.

Наразі ж обстріли та бойові зіткнення сил АТО з терористами на сході тривають одразу в кількох точках, «найгарячішою» з яких є Донецький аеропорт. Про намір «взяти» новий термінал летовища в самопроголошеній ДНР заявили ще в четвер, однак українські військові продовжують тримати оборону.

Матеріали за темою:

АТО: ситуація на сході України станом на 17 січня (в динаміці)

Європарламентарі вкотре закликали країни ЄС надати зброю Україні

Росія не має шляху назад: або тероризм, або відкрита війна – Турчинов

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: