АТО: ситуація на сході України станом на 17 січня (в динаміці)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7.00 17 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Втрати

16 січня під час бою в районі Гранітного на Донеччині загинув військовий Збройних сил України – капітан першого рангу морської піхоти Юрій Олефіренко. За інформацією прес-служби полку «Азов», ще двоє військових ЗСУ отримали поранення, також поранення отримав боєць «Азова» та медик, який надавав допомогу.

За інформацією заступника керівника головного департаменту безпеки та оборони Адміністрації президента Олексія Покотила, за підсумками подій вчорашнього дня, в аеропорту Донецька загинув один боєць, 11 поранено.

Обстріли

Загалом в зоні АТО з 6.00 до 18.00 16 січня незаконні збройні формування 37 разів обстріляли позиції українських військових.

З «Градів» бойовики накрили Щастя, Трьохізбенку й Кримське на Луганщині, а по Миколаївці Донецької області вони стріляли з мінометів, артилерії та протитанкових керованих ракет.

О 15.10 відбулося бойове зіткнення поблизу Мар’їнки, що неподалік аеропорту Донецька. Воно було нетривалим, українські військові змогли дати відсіч. Також під артилерійський вогонь терористів потрапили Піски, Опитне й Тоненьке.

Детальна карта бойових дій на сході станом на 16 січня

Опівдні у п'ятницю поблизу Орлово-Іванівки відбулось ще одне бойове зіткнення. Бойовики пішли у наступ за підтримки мінометів та танків. Наші воїни атаки бандформувань успішно відбили, завдавши їм втрат.

Ситуація в аеропорту Донецька

О 17 годині 15 хвилин 16 січня терористи почали вести вогонь по аеропорту з мінометів та «Градів». Українські захисники, як і раніше, утримують Донецький аеропорт і не збираються його залишати.

Станом на 5.00 суботи, за інформацією волонтера Тетяни Ричкової, ситуація стабілізувалася. «Наші сили контролюють аеропорт. Вище командування на місці. Підтримка артилерії з нашого боку потужна. З боку сепаратистів поступило прохання припинити вогонь, щоб забрати 300-х і 200-х.» В самому терміналі продовжує горіти сміття. 

Крім того відомо, що в Антитерористичному центрі СБУ наразі розроблено спеціальний план порятунку «кіборгів».

Вигляд аеропорту в Донецьку станом на 15 січня за даними підрозділу безпілотної авіації Армія SOS.


Дії українських військових

Голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко звернувся до Міністерства оборони та Генштабу з пропозицією відкласти введення перепусток в зону АТО хоча б на місяць. Про це він сказав на брифінгу в Краматорську 16 січня. На думку Кіхтенка, пропускна система не була продумана до кінця і її введення потребує ретельної підготовки.

Інформація оновлюється...

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: