СБУ шукає екс-регіоналів Левченка і Колесніченка

Читать на русском

Колишні народні депутати Микола Левченко та Вадим Колесніченко оголошені в розшук.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський, інформує «Слово і Діло».

«16 січня Головним слідчим управлінням Служби безпеки України складено повідомлення про підозру і оголошено в розшук громадян України, колишніх народних депутатів Миколу Левченка та Вадима Колесніченка», - написав Лубківський.

За його словами, їм інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст. 110 КК України, який полягає у публічних закликах до зміни меж території та державного кордону України, до виходу зі складу України її окремих регіонів, що призвело до тяжких наслідків у вигляді порушення суверенітету України, її цілісності і недоторканості державного кордону, окупації частини території України підрозділами збройних сил Російської Федерації.

«Я добре пам’ятаю 16 січня минулого року, коли зухвало і по-зрадницьки у Верховній Раді України проштовхувалися диктаторські закони. І як поводили себе окремі народні обранці, глумлячись над законом і власним народом», - зазначив глава СБУ Валентин Наливайченко.

У той же час він пообіцяв, що правосуддя не вдасться уникнути «ні тим, хто оголошений в розшук раніше і сьогодні, ні тим, кому буде пред'явлено звинувачення в подальшому».

Нагадаємо, на початку квітня минулого року, колишній народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко написав заяву про складання мандата депутата Верховної Ради України.

На думку Колесніченка, після 19 лютого парламент вийшов за рамки Конституції, що призвело до втрати територіальної цілісності держави. Раніше автор скандального «мовного» закону, прихильник федералізації і вступу України в Митний союз повідомив, що планує отримати російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: