Мобілізація: українським жінкам видадуть автомати і відправлять на фронт

Читать на русском

В Україні в ході мобілізації можуть бути покликані жінки у віці до 50 років.

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник начальника Головного управління збройного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай, пише «Слово і Діло», з посиланням на Телеканал новин «24».

У першу чергу під четверту хвилю мобілізації потраплять військовозобов’язані. Мобілізація також зачепить військовозобов’язаних жінок віком від 25 до 50 років.

«Призову підлягають військовозобов’язані, які мають військову підготовку. Це фахівці механізованих військ – танкісти, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони, зв’язку, ремонтники, спеціалісти радіоелектронної боротьби, техніки різних напрямків», – повідомив Талалай.

Володимир Талалай також зауважив, що у разі, якщо мобілізований не матиме військової спеціальності, то за час підготовки у нього буде можливість отримати спеціальність.

Нова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня. Четверта хвиля триватиме 90 днів, за які планується призвати 50 тис. Осіб. Потім послідують п'ята (квітень, 60 днів) і шоста (червень, 60 днів) хвилі. У кожній з хвиль 7-10 днів витратять на Загальновоїнська підготовку і ще 16 діб на відновлення навичок бійців за фахом.

За словами першого заступника начальника Головного управління збройного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ під четверту хвилю згідно законодавства за віком можуть потрапити військовозобов’язані чоловіки віком від 25 до 60 років, та жінки віком від 25 до 50 років.

Читайте також: Порошенко придумав, як подолати хабарництво у військоматах

До того ж, єдиний випадок, коли призовник віком до 25 років може потрапити на військову службу, це укладення контракту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: