Аваков нарешті знайшов кримінал у діях фальсифікаторів виборів

Читать на русском

Підводячи підсумки роботи відомства щодо розслідування порушень виборчого законодавства, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков констатував, що на парламентських виборах правоохоронці завели в десятки разів більше кримінальних справ, ніж на виборах Президента у травні 2014.

Про це йдеться у звіті, опублікованому на сторінці міністра в Facebook, пише «Слово і Діло».

«На позачергових виборах народних депутатів України 26.10.2014 до єдиного обліку заяв та повідомлень зареєстровано 4069 заяв та повідомлень про вчинені злочини та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом, за якими відкрито 444 кримінальні провадження», – йдеться у повідомленні із зазначенням, що ці дані стосуються як власне голосування, так і агітаційного передвиборчого періоду.

Найбільше порушували виборче законодавство в Києві, Донецькій, Одеській, Харківській та Чернігівській областях, відзначають у МВС. Прогнозовано, що найбільш поширеним видом порушень були саме спроби підкупу виборців – за такими звинуваченням загалом відкрито 131 справу.

Позачергові вибори до Верховної Ради стали знаковими ще й тому, що МВС оголосило підозру у кримінальному злочині 33 порушникам, тоді як під час виборів Президента 25 травня це інкримінували лише одній людині. Додамо, що тоді Арсену Авакову, попри обіцянку, не вдалося забезпечити присутність правоохоронців на кожній дільниці для голосування під час підрахунку голосів.

Читайте також: Національна поліція постреволюційного періоду

Ідею ввести кримінальну відповідальність за підкуп виборців Арсен Аваков висунув ще на початку квітня 2014 року.

Нагадаємо, нещодавно «Слово і Діло» аналізувало, як будуть розподілені кошти, виділені на реформу МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: