Аваков пропонує жорстко карати за підкуп виборців

Читать на русском

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ вимагає кримінальної відповідальності за купівлю голосів

Якщо факт підкупу буде встановлено, порушникам загрожуватиме до 5 років в’язниці або штраф. З такою ініціативою змін до Кримінального Кодексу Аваков звернувся до Верховної Ради, повідомляє «Слово і  Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

Головний міліціонер країни пропонує карати не лише тих, хто купує голоси, а й тих, хто їх продає. Так, спійманих «на гарячому» виборців чекатимуть від 1700 до 5400 грн штрафу, виправні роботи строком на 2 роки або навіть ув’язнення.

Нагадаємо, днями ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у президенти України. За крісло глави держави боротимуться 23 кандидати. Напередодні у Кабінеті Міністрів пообіцяли, що на майбутніх виборах ніхто з них не скористається адмінресурсом.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також пообіцяв прозоре волевиявлення, а іншу свою обіцянку - не йти в президенти - уже виконав.

«Слово і Діло» зафіксувало 36 обіцянок в. о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, більшість із яких – нині у процесі виконання. Йдеться, наприклад, про припинення свавілля сепаратистів на Сході України та допомогу сім’ям міліціонерів, що загинули під час акцій протесту в Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: