Кириленко покращить статистику власних обіцянок, узаконивши «ленінопад»

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр та міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що демонтаж пам'яток радянським діячам буде підтримано на офіційному рівні.

Таку обіцянку Кириленка «Слово і Діло» зафіксувало 10 січня.

«Ми будемо заохочувати будь-які громадські ініціативи, пов'язані з очищенням України від пам'яток діячам комуністичного минулого», – зазначив Кириленко, додавши, що «численні погруддя та інші подібні пам'ятки одіозним діячам тоталітарного режиму» не є об'єктами культурної спадщини України та державою не охороняються.

«Держава не буде протидіяти, а навпаки, всіляко сприятиме будь-яким громадським ініціативам, які боротимуться за очищення України від цих реліктів тоталітарного минулого», – підсумував міністр культури.

На переконання «Слова і Діла», сумнівів у тому, що цього разу Кириленко свого слова дотримає, немає жодних (особливо враховуючи відсутність Комуністичної партії у парламенті VIII скликання). Чого не можна сказати про цілу низку обіцянок, які політик уже провалив. Загальна статистика дотримання зобов'язань свідчить про те, що у 30 випадках із 62 Кириленко свого слова так і не дотримав.

Читайте також: Бійці «Народного фронту»: хто найвідповідальніший?

Нагадаємо, ще в середині березня минулого року саме В'ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про заборону Компартії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: