Бійці «Народного фронту»: хто найвідповідальніший?

Читать на русском

«Народний фронт», який сьогодні сміливо можна назвати командою новоспечених зірок українського політикуму, має у першій десятці свого списку чимало людей, від рішень яких напряму залежить (чи залежала в недалекому минулому) доля країни. Тут і прем'єр-міністр разом зі спікером парламенту, і один з ключових міністрів - очільник МВС, і екс-секретар РНБО.

З огляду на це, «Слово і Діло» вирішило побіжно проаналізувати, хто ж із «облич» партії має звичку виконувати свої обіцянки, а хто віддає перевагу красному слівцю.

Одразу зазначимо, що порівнювати включених у список партії командирів батальйонів АТО (Юрія Березу та Андрія Тетерука), чи навіть Вікторію Сюмар і Тетяну Чорновол, що порівняно недавно змінили поле діяльності з журналістики на політику з такими досвідченими «бійцями» політичної арени, як Яценюк чи Турчинов - поки що складно.

Так, екс-заступниця секретаря РНБО має у своєму досьє всього одну обіцянку, зафіксовану системою «Слово і Діло», яка вже отримала статус «виконано». 1 виконана обіцянка з 6 - у номера 9 списку «Народного Фронту» -Лілії Гриневич. А колишній урядовий уповноважений з питань боротьби з корупцією Тетяна Чорновол поки не виконала жодної з 2 своїх обіцянок, зареєстрованих системою народного контролю.

Серед «гучних імен» першої десятки «Народного фронту» особливою відповідальністю відзначився В'ячеслав Кириленко. Зведена статистика «Слова і Діла» свідчить, що екс-голова партії «За Україну!» виконав 40% своїх обіцянок (23 з 57).

Слідом за Кириленком високим відсотком виконання обіцянок може похизуватися голова Верховної Ради та колишній виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов. В його активі — 46 обіцянок зі 122.

24 виконаних зобов'язання з 75 - це показник міністра внутршніх справ України Арсена Авакова. Найбільше ж обіцянок за свою політичну кар'єру дав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк — 328 (станом на 18:00 29 вересня), з яких, однак, спромігся виконати тільки третину: 101 виконана прем'єрська обіцянка трансформувалися в 31% в рейтингу «Слова і Діла».

Нагадаємо, порівняти рівень добросовісності будь-кого з українських політиків можна самсотійно - за допомогою нашого Детектора політичної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: