Москва володіє даними про військові резерви України

Читать на русском

Військові резерви України відомі РФ, а українська влада приховує цю інформацію від суспільства, щоб уникнути критики на свою адресу.

Про це повідомив полковник запасу, учасник бойових дій Іван Якубець в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово и Діло».

«Зараз практично не існує міждержавних таємниць. Особливо Москва, яка раніше володіла всіма даними щодо збройних сил на території України. Ми знаємо не все, що і де у нас лежить. У них в Москві всі дані і обліки були», – говорить Іван Якубець.

Полковник також додав, що немає сенсу говорити про якісь таємниці щодо військових резервів, техніки, боєзапасів, кількості угруповань, які ведуть воєнні операції — все Москва знає.

Також, на думку експерта, політики навіяли ЗМІ, що все, що відбувається на сході — військова таємниця. «Це брехня. В сьогоднішніх умовах Україна мати військову таємницю щодо РФ практично не може, не повинна», – зазначив Якубець.

Читайте також: Сорос: Без підтримки ЄС реформи в Україні не будуть радикальними

Нагадаємо, у 2015 році в рамках мобілізації до лав ЗСУ планується призвати 200 тис. українців. Мобілізація буде відбуватися в три хвилі, перша з них розпочнеться 20 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: