Семенченко і Береза у ВР планують створити нову слідчу комісію

Читать на русском

Одразу два депутати-комбати заявили про бажання створити або переформатувати вже існуючу комісію у Верховній Раді для розгляду всіх порушень в зоні АТО.

Такі обіцянки Семена Семенченка та Юрія Берези зафіксовані системою народного контролю «Слово і Діло».

Так, 5 січня народний депутат Семенченко пообіцяв винести на розгляд ВРУ постанову про створення слідчої комісії щодо Іловайська та інших подій, починаючи з Криму.

«Триває слідство, проведене військовою прокуратурою. Ми не дамо умовчати про Іловайськ. Покарання винних і усвідомлення причин трагедії вимагає не тільки пам'ять загиблих, а й майбутнє України. Перевернувши цю сторінку історії, не усвідомивши причин і не засвоївши уроків, неможливо будувати нову армію, неможливо почати перемагати», – зазначив нардеп.

Таку ідею підтримав і народний обранець Юрій Береза. Він заявив, що слідча комісія Верховної Ради щодо Іловайська буде переформатована в комісію з питань всіх подій на сході України.

«Комісія, яка була створена щодо Іловайська, зараз буде перетворена на комісію з розгляду всіх подій на сході України. Не тільки по Іловайську, але також по 32-му і 31-му блокпостах, ще по збитому літаку в Луганському аеропорту. Ми хочемо відновити роботу комісії, яка тепер об'єднає всі справи з порушеннями українського законодавства», – повідомив Береза.

Читайте також: Аваков і Ярема досі не можуть покарати винних у подіях в Одессі 2 травня

Крім того, у той же день Семенченко пообіцяв, що матеріали розслідування подій під Іловайськом будуть викладені у Facebook на новоствореній сторінці «Правда про події під Іловайськом». Свою обіцянку нардеп виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: