Аваков і Ярема досі не можуть покарати винних у подіях в Одесі 2 травня

Читать на русском

Від дня кривавих подій в Одесі пройшло вісім місяців, а винні досі не притягнуті до відповідальності.

Так провалив свою обіцянку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який запевнив, що перші вироки у справі по трагедії 2 травня в Одесі будуть винесені вже цієї ж осені. Така обіцянка зафіксована системою народного контролю «Слово і Діло» 30 вересня.

А вже 3 листопада 2014 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувачувальний акт відносно трьох колишніх працівників ГУ МВС в Одеській області, які незаконно звільнили з-під варти підозрюваних у вчиненні масових заворушень.

Нагадаємо, колишній начальник Одеського міськуправління міліції 4 травня допустив проникнення на територію управління групи мітингуючих осіб та блокування ізолятора тимчасового утримання. В подальшому начальник управління надав незаконну вказівку начальнику ізолятора та інспектору-черговому, на підставі якої були незаконно звільнені 63 особи, затримані за підозрою у вчиненні 2 травня масових заворушень в Одесі.

27 листопада 2014 року у ході підготовчого судового засідання судді Приморського райсуду продовжили термін утримання під вартою підозрюваних. А станом на 15 грудня 2014 року Одеський обласний апеляційний суд знову не виніс рішення з приводу трагедії 2 травня.

В свою чергу, генеральний прокурор Віталій Ярема також обіцяв покарати винних і запевнив, що розслідування пройде оперативно та об'єктивно. Таку ініціативу він висловив одразу після трагічних подій в Одесі – 3 травня.

Однак слідство по даній справі і досі триває.

8 вересня 2014 року тимчасова слідча комісія Верховної Ради України оприлюднила дані розслідування з трагічних подій в Одесі. У звіті зазначено, що 2 травня 2014 року, під час заворушень, працівники міліції не вжили належних заходів реагування для затримання осіб, які брали участь у сутичках, і не втручалися у події, що відбувалися на центральних вулицях міста.

Читайте також: Москва володіє даними про військові резерви України

Варто додати, що правоохоронні органи допомагали сепаратистам, прикриваючи їх щитами та координуючи їх дії щодо нападу на мирних громадян.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: