Досі невідомо, що собою являє Бюджет-2015

Читать на русском

Через дев'ять днів після схвалення законопроекту не оприлюднено головну складову бюджету.

По це у своєму блозі написав народний депутат України Сергій Лещенко, пише «Слово і Діло».

За словами депутата, станом на 6 січня невідомо, що собою являє бюджет і досі не опубліковано додатки до бюджету, де розписано розподіл коштів між головними розпорядниками. А на сайті Верховної Ради закон про бюджет опубліковано з приміткою «Додатки готуються до введення».

«Коли дев'ять днів тому парламент проголосував за бюджет о 4:30 ранку, депутати мали перед собою «куклу». Не ляльку, а саме «куклу». Так само було з бюджетом – жоден депутат не мав на руках останньої версії бюджету перед тим, як віддати за нього свій голос. Версія бюджету, яка була представлена депутатам кількома днями раніше, втратила актуальність, оскільки перед голосуванням за бюджет було схвалено десятки змін до податкового законодавства», – пише Лещенко.

Народний обранець також додає, що аргументи, які використовуються для проштовхування рішень та ламання Верховної Ради через коліно, примітивні та банальні.

Читайте також: Експерт: Бюджет-2015 – корупційна афера Яценюка

«Скоро можна буде складати словник універсальних кліше, щоб застосовувати їх, коли в політичного керівництва виникне чергова потреба протягнути рішення. Найбільш популярні тези: «Не розкачуйте човен...», «МВФ грошей не дасть...», «На дворі війна, а вас цікавить лише...», «Україна на межі дефолту, а ви...», «Якщо не..., то Яценюк піде у відставку», – резюмує Сергій Лещенко.

Популярне по темі:

Чи бути в Бюджеті-2015 децентралізації?

Що змінили в Бюджеті на 2015 рік? Експерти

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: