В СБУ кажуть, що прискорити процес обміну полоненими допоміг Путін

Читать на русском

Керівник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк повідомив, що президент Росії Володимир Путін особисто брав участь у вирішенні питання обміну та звільнення полонених.

Про це Вовк розповів в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

Зокрема, на запитання журналіста, кого представляє на переговорах Віктор Медведчук, який є кумом Путіна, а також чи не було це вимогою російського президента, Вовк відповів, що на останній зустрічі контактної групи 24 грудня в Мінську Медведчука і зовсім не було. «Фотографії, які були оприлюднені, зроблені ще під час першої зустрічі в Донецьку», - розповів він.

У той же час він додав, що процес обміну та звільнення полонених допоміг прискорити сам Путін. «Я знаю, що йому показали кадри, в яких умовах утримуються полонені. Він побачив і сказав: «Так уже нельзя, давайте это прекращать», - заявив Вовк.

«Я розумію, що склалися певні стереотипні образи щодо Путіна, Медведчука та інших. Але якщо ми кажемо, що Путін – непередбачуваний, то чи міг він рішення непередбачуване ухвалити? Міг. Тому, думаю, в цьому випадку була добра воля всіх», - додав керівник Головного слідчого управління СБУ.

Як відомо, 24 грудня один з ватажків терористичної організації ДНР Денис Пушілін, який представляв сепаратистів на переговорах у Мінську, заявив, що бойовики готові до наймасовішого обміну полоненими за весь час конфлікту на сході України.

У свою чергу, кілька днів тому представники самопроголошеної ЛНР також заявили про готовність до чергового великого обміну заручниками для виконання мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: