В ДНР готові до масового обміну полоненими

Читать на русском

Один із ватажків невизнаної Донецької народної республіки, що представляє сепаратистів на переговорах у Мінську, Денис Пушилін заявив, що «ополченці» готові до найбільш масового обміну полоненими за весь час конфлікту на сході України.

Про це він сказав перед початком переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Захід».

«Тут певне взаєморозуміння вже знайдене, залишилось уточнити деякі деталі. На цей час цифри уточнюються, але це буде наймасовіший обмін військовополоненими за всю історію конфлікту», – відзначив Пушилін.

Сама ж зустріч, за словами очевидців, відбувається за закритими дверима. Окрім питання полонених, контактна група обговорює можливість припинення вогню, відведення важкого озброєння, доставку гуманітарної допомоги на територію, підконтрольну бойовикам.

До того ж, представники так званої Луганської народної республіки вимагають, щоб у порядок денний зустрічі також було включене питання особливого статусу Донбасу та амністії.

Читайте також: НАТО не піде на відкритий конфлікт з Росією – експерт

Нагадаємо, народний депутат Семен Семенченко в інтерв'ю одному з видань заявив, що Володимир Рубан, який керує Центром обміну полоненими у Дніпропетровську, насправді не має на це повноважень і діє як волонтер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: