В ЛНР кажуть, що більше не братимуть у полон українських військових

Читать на русском

Представники так званої Луганської народної республіки заявили про готовність до чергового великого обміну заручниками на виконання мінських домовленостей.

Про це заявив член контактної групи від ЛНР Владислав Дейнего, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

За його словами, зараз головна мета бойовиків – масовий обмін заручниками. «Ми зараз відпрацьовуємо надані нам Україною списки і готуємо черговий крупний обмін», – зазначив Дейнего, не уточнюючи терміни його проведення.

При цьому представник луганських сепаратистів зазначив, що нових полонених вони не беруть і не збираються цього робити.

Між тим, як зазначив народний депутат та командир батальйону спецпризначення «Донбас» Семен Семенченко, в руках бойовиків наразі перебуває не менше 400 заручників. У той же час, в Українській Гельсінській спілці називають значно більшу цифру – близько 900 полонених українців.

Читайте також: Москаль не проти купувати вугілля на окупованій території

Нагадаємо, внаслідок анонсованого в Мінську обміну полоненими 26 грудня були звільнені 146 українських військових, добровольців та волонетрів. Пізніше ще 4 осіб бойовики віддали українській стороні без обміну.

«Слово і Діло» раніше писало про те, що в СБУ планували звільнити всіх українських заручників ще до 25 грудня, аби патріоти провели новорічні свята вдома. Однак, як бачимо, це доручення Президента підопічним Валентина Наливайченка виконати не вдалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: