Мінській зустрічі бути: перемовини по Донбасу відбудуться сьогодні ввечері

Читать на русском

Заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що черговий раунд переговорів у мінському форматі розпочнеться сьогодні о 16.00.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я щойно зв'язався із представниками, які вилетіли до Мінська. Вони вже готові і планують десь о 4 годині почати засідання», – підтвердив Чалий.

Чиновник переконує, що основними питаннями під час перемовин стане звільнення полонених, режим припинення вогню та повернення збройних формувань на лінію зіткнення, визначену Мінським меморандумом у вересні.

«Для нас дуже важливо зараз розв'язати питання обміну та звільнення полонених. Очевидно, це також питання дотримання режиму припинення вогню і виходу на лінію зіткнення, котра чітко вказана в Мінському меморандумі, від якого Україна не відійде», – заявив заступник голови президентської адміністрації.

Читайте також: Військова техніка з Росії під виглядом «гуманітарного» конвою (інфографіка)

Сьогодні стало відомо про те, що представники самопроголошених ДНР та ЛНР вирушили до столиці Білорусі. Нагадаємо, зустріч контактної групи, що була запланована на 9 грудня, так і не відбулася через відмову «представника ДНР» Дениса Пушиліна брати участь у переговорах. Тоді в Донецьку заявили про неготовність до подібної зустрічі. А пізніше екс-президент України Леонід Кучма взагалі заявив, що не бачить сенсу в мінських переговорах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: