Міністр соцполітики Розенко теж хоче отримувати допомогу від держави

Читать на русском

Глава Міністерства соціальної політики Павло Розенко заявив, що після необхідного перерахунку за комунальні послуги він обов'язково скористається правом на отримання субсидії.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua, інформує «Слово і Діло».

«Люди повинні знати, що у держави є механізм захисту. І система субсидій є, нею треба користуватися. Підвищення цін для тих, хто отримує зараз субсидії, не буде. А я як міністр обіцяю, що всі штучні перешкоди для отримання субсидій ми будемо знімати», - повідомив Розенко.

За словами міністра, на сьогоднішній день в Україні існує цілий ряд обмежень, які не дають права громадянам отримувати субсидії. «Якщо ці перешкоди прибрати, то отримувати допомогу будуть вже не 1,5 млн сімей, а вдвічі більше», - переконаний глава Мінсоцполітики.

Зокрема, Розенко не може зрозуміти, чому при розрахунку субсидій береться саме нарахована заробітна плата, а не та, яка реально видається людині на руки після сплати всіх податків.

«Вибачте, мені сьогодні нараховують близько 6000 гривень, але на руки мені дають близько 4500 гривень. Я сьогодні претендент на субсидію... Ось платіжка надійшла нам за комунальні послуги — 1500 гривень. Якщо я матиму право на субсидію після розрахунків, я обов'язково скористаюся цим правом...», - заявив міністр.

Читайте також: Чого чекати бюджетникам в 2015. Новий Держбюджет

Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко, коментуючи бюджетний процес, заявив, що уряд підвищить соцвиплати на 13% з грудня 2015 року, але тільки якщо вдасться провести реформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: