Хай буде світло! Українцям перестануть відключати електрику

Читать на русском

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості кажуть, що аварійні відключення електрики в Україні можуть припинитися вже до кінця цього року.

Про це повідомив міністр енергетики Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛIГАБiзнесIнформ».

Зокрема, Демчишин стверджує, що Україна буде імпортувати електроенергію з сусідніх країн - Молдови, Білорусі та Росії. За словами міністра, переговори з енергопостачальниками знаходяться на фінальній стадії.

«Це дозволить ще до кінця року припинити відключення від живлення, від якого страждали українці останнім часом», - зазначають в Міненерго.

«Щоб якнайшвидше нормалізувати життя людей, окрім пошуку альтернативних постачальників вугілля для України, ми відкрили можливості для імпорту електроенергії в Україну з Молдови, Білорусі та Росії. У найближчі дні таким чином розраховуємо припинити віялові відключення і повернути, навіть у пікові години навантаження, світло в українські будинки», - пообіцяв Демчишин.

Цікаво, що ще на початку тижня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України констатували: з метою збереження української енергосистеми доведеться обмежувати всіх споживачів - і промисловість, і населення.

Читайте також: Тривале відключення світла «технологічно знищить» країну – Каплін

У свою чергу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також повідомив, що зі зниженням температури повітря віялові відключення електроенергії в Україні почастішають.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: