Тривале відключення світла «технологічно знищить» країну – Каплін

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Каплін вважає, що уряд не повинен відключати електрику українцям більш ніж на дві години.

«Дві години в день – це максимум. Це максимальний термін, коли уряд може вимикати світло. Чому? Це міжнародні розрахунки, це міжнародні стандарти», – сказав депутат кореспонденту «Слова і Діла», коментуючи внесений ним проект постанови про заборону відключення електроенергії.

«Холодильник, праска, іноді унікальне програмне забезпечення... Ми сьогодні просто знищимо технологічно країну, вимикаючи світло на 7-8 годин. Давайте якось знайдемо баланс: ялинки по всій країні горять – свято, а в селах по 7-8 годин немає світла», - говорить Каплін.

Він також звернув увагу на те, що в денний час у всій будівлі Верховної Ради горять лампи. «Подивіться на це: якого, вибачте, х... тут вдень горять лампи? Навіщо? Ось з цього буквально починається порядок в країні. Або порядок скрізь, або його ніде немає», –резюмував політик.


Нагадаємо, 16 грудня у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови про заборону відключення електроенергії в регіонах України.

Читайте також: Економія по-львівськи: без світла, без води і без ліфтів

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України вже повідомили, що з метою збереження української енергосистеми доведеться обмежувати всіх споживачів - і промисловість, і населення.

Разом з тим, енергетичний експерт Володимир Омельченко вважає, що енергетична криза в січні і в лютому буде ускладнюватися, а віялові відключення світла триватимуть до весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: