Яценюк попереджає: якщо похолодає – світло виключатимуть частіше

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попередив співвітчизників, що зі зниженням теператури повітря віяльні відключення електроенергії в Україні почастішають.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За словами прем'єра, наразі ситуація з електроенергією дещо стабілізувалася лише завдяки аномально високій температурі. Разом з тим, перші ж морози викличуть труднощі в енергосистемі, переконаний Яценюк.

«Те, що нас зараз рятує – це температура. Як тільки настануть мінусові температури, одразу на енергоринку, а точніше в енергосистемі, буде ще складніша ситауція, ніж зараз», – заявив голова Кабінету міністрів.

Крім того, сьогодні стало відомо про те, що Україна тимчасово припинила електропостачання Криму через перевищення республікою лімітів споживання. Щоправда, в Міненерго запевнили, що відключення було нетривалим і подачу електрики на півострів уже поновлено.

Читайте також: Тривале відключення світла «технологічно знищить» країну – Каплін

Нагадаємо, ще в середині літа мер Києва Віталій Кличко передбачав, що температура в оселях жителів столиці знизиться на кілька градусів у порівнянні з попередніми опалювальними сезонами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: