У Демчишина констатували: світло українцям продовжать відключати

Читать на русском

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України кажуть, що з метою збереження української енергосистеми доведеться обмежувати всіх споживачів – і промисловість, і населення.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, інформує «Слово і Діло» з посиланням на 24tv.ua.

«У нас зараз у зв'язку з великим спадом промислового виробництва відсотковий рівень споживання населенням дуже різко збільшився. Тобто споживання населенням зростає, промисловість падає. Тому без обмежень населенню ми не зможемо пройти (опалювальний сезон – Ред.)», – заявив Светелик.

Він також зазначив, що в Міненерго працюють над розробкою графіків віялових відключень електроенергії у взаємодії із владою на місцях. «Потрібні графіки. Ми зараз працюємо з обласними адміністраціями, щоб все ж таки були ці графіки з обов'язковим повідомленням населенню і підприємствам, у які години їх будуть вимикати. На цьому тижні ви чітко дізнаєтесь графіки віялових відключень»,  пообіцяв чиновник.

Читайте також: Аварійні відключення світла триватимуть до весни – експерт

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови про заборону відключення електроенергії в регіонах України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: