Обмін заручниками в форматі «всіх на всіх» таки відбудеться

Читать на русском

Представники України та самопроголошеної Донецької народної республіки домовилися про масовий обмін заручниками.

Про це повідомив у Мінську лідер так званої ДНР Олександр Захарченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Захід».

«Мінські переговори досі ще тривають, про якісь домовленості говорити рано. Єдине, що можу сказати – це те, що прибрали останні точки недоторкання з приводу обміну полоненими. Буде 150 на 225, обмін «всіх на всіх». Про решту ще домовляємося», – розповів Захарченко.

Ватажок сепаратистів не уточнив, яка кількість заручників буде передана з українського боку, а яка – з боку бойовиків. Разом з тим, раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявляв про те, що в рамках першої хвилі обміну Україна готова видати 225 затриманих бойовиків.

Втім, відомо, що кількість полонених українських бійців, ймовірно, значно більша, аніж обидві названі цифри. Наприкінці листопада народний депутат та екс-секретар РНБО Андрій Парубій в коментарі «Слову і Ділу» сказав, що в полоні сепаратистів на Донбасі перебуває приблизно 4 сотні чоловік.

Читайте також: Геращенко сподівається, що гуманітарка з України не попаде до рук бойовиків

Нагадаємо, вчора ще один представник ДНР Денис Пушилін запевнив, що майбутній обмін заручниками стане наймасовішим за всю історію конфлікту на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: