Парубій сподівається на добровольців, але визволяти їх з полону не поспішає

Читать на русском

Екс-секретар РНБО Андрій Парубій вважає добровольчі батальйони запорукою перемоги у війні на Донбасі.

Про це він розповів журналісту «Слова і Діла» у день першого засідання Верховної Ради VIII скликання.

«Величезна кількість добровольців пішли на війну прямо з Майдану... Я думаю, що вони у великій мірі і є ідеологічний стержень війни на передовій», – заявив Парубій.

Разом з тим, на питання про те, чи допомагає він своїм товаришам, що нині перебувають у полоні терористів, колишній комендант самооборони Майдану відповів, що прямих механізмів впливу на це питання в нього немає.

«Коли я мав механізми впливу, я хочу нагадати, що я координував перші обміни, коли ще взяли в Донецьку сотника самооборони, керівника Донецької організації. Вдалось багато чого зробити – майже 200 чоловік визволити. Зараз нажаль я не маю безпосереднього механізму», – відповів Парубій.

Між тим, за інформацію «Слова і Діла», наразі в полоні сепаратистів в Донецькій і Луганській областях перебувають близько 400 бійців, більшість із яких – представники добровольчих батальйонів.

Зокрема, як зазначило джерело видання у батальйоні «Донбас», серед полонених – 91 доброволець батальйону. 66 із них наразі перебувають в Іловайську, де їх примушують розміновувати територію, ще 25 (переважно офіцерський склад) – у Донецьку.

Під час вручення «Щоденника політичної відповідальності» Андрій Парубій пообіцяв «Слову і Ділу», що вимагатиме у силових структур вирішення питання полонених добровольців: «Ми маємо опосередкований механізм – нагадувати владі про те, що наші побратими в полоні, весь час на цьому наголошувати, і вимагати вирішення цього питання».

Система народного контролю фіксує цю обіцянку і хоче нагадати народному депутатові, що в жовтні він також пообіцяв домогтися того, щоб винні в обстрілі українських військових під Іловайськом були покарані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: