Геращенко сподівається, що гуманітарка з України не попаде до рук бойовиків

Читать на русском

Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі народний депутат Ірина Геращенко, яка супроводжує з Харкова до Донбасу український гуманітарний вантаж, сподівається, що «гуманітарка» не потрапить до рук терористів.

«Цей вантаж має бути переданий людям та соціальним установам, що перебувають на територіях, які тимчасово підконтрольні бойовикам», - цитує Геращенко прес-служба «УДАРу», пише «Слово і Діло».

За її словами, всього було відправлено 26 вантажівок загальною вагою 326 тонн. «Було зібрано товарів на суму майже 2 млн грн. Серед товарів - чай, крупи, фрукти, консерви. Є навіть машина з ялинками з Полтавщини», - сказала Геращенко.

У той же час народний депутат підкреслила, що головне завдання – адресно передати гуманітарну допомогу. «Однак досі немає гарантій дотримання належної безпеки від бойовиків та підтверджень того, що вони пропустять цей вантаж. Водночас, ми робимо все, аби гуманітарна допомога потрапила до людей, які її потребують», - зазначила Уповноважений Президента, додавши, що сьогодні «момент істини – чи вистачить бойовикам совісті і моралі», щоб пропустити гуманітарний вантаж.

Читайте також: Терористи вимагають гроші з населення за гуманітарку

Нагадаємо, терористи категорично відмовляються приймати гуманітарну допомогу від української сторони і не гарантують безпеку її перевізникам.

Раніше український гуманітарний конвой доставив близько 15 тонн допомоги жителям населених пунктів Дебальцеве, Ольховатка, Комишуватка і Булавінське – вони отримали теплі речі, матраци, продуктові набори, дитяче харчування та інші товари першої необхідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: