Хто відповість перед важкохворими дітьми?

Читать на русском

Народні депутати закликають уряд і прем’єра Арсенія Яценюка взяти на себе соціальну відповідальність перед важкохворими дітьми і закласти у проекті Бюджету на наступний рік близько 474 млн грн для добудови дитячої лікарні «Охматдит».

Про це заявила народний депутат від «Радикальної партії» Олега Ляшка» Оксана Корчинська, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

«Ми вимагаємо соціальної відповідальності уряду перед усіма важкохворими дітьми України, бо йде мова про 25 тисяч важкохворих дітей в Україні... Ми вимагаємо, щоб уряд вніс фіксований рядок у майже 474 млн грн на добудову «Охматдиту» в цьому році, що нам дасть можливість запустити корпус «Д» і те обладнання, що стоїть вже 2 роки. Для того щоб ми вже в кінці року змогли починати рятувати наших дітей, а потім вже б дообладнали корпус найдорожчим устаткуванням», – зазначила нардеп.

Депутатка також сказала, що для «Охматдиту» закуплено нове обладнання, але через недобудований корпус воно не використовується.

Крім того, вона підкреслила, що упродовж 2011-2012 року на будівництво «Охматдиту» було витрачено понад 400 млн грн.

«Аналогів такої лікарні в країні немає. До того ж ми щороку відправляємо дітей на лікування закордон на суми від 7 до 10 млн євро. І кожна мама має шукати 200 тисяч доларів для порятунку життя своєї хворої дитини», – підсумувала вона.

Нагадаємо, у новому Державному бюджеті України 2015 року не виділено грошей на добудову нового корпусу нової сучасної спеціальної дитячої лікарні для онкохворих дітей «Охматдиту».

Читайте також: Бюджет 2015: децентралізація чи ліквідація місцевого самоврядування. Погляд

Як повідомлялось раніше, екс-міністр охорони здоров’я Олег Мусій під час акції протесту під стінами МОЗ, коли він ще був міністром, наголошував, що Міністерство охорони здоров’я буде обов’язково ініціювати закладення коштів у Державному бюджеті на наступний рік для добудови низки важливих медичних закладів та центрів, в тому числі і «Охматдиту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: