Турчинов має намір побороти корупцію у військкоматах і оновити їх склад

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов має намір змусити виконувати свої обов'язки тих, хто зобов'язаний боротися з корупцією, зокрема, у військкоматах.

Про це він повідомив в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

«Треба змусити виконувати свої обов'язки тих, хто зобов'язаний боротися з корупцією. Нехай провокують хабарами і беруть під арешт», - говорить Турчинов.

Крім того, за словами секретаря РНБО, необхідно оновити склад військкоматів. «Багато добровольців повертається з фронту. Вони мають бойовий досвід, орденоносці, хтось отримав поранення. Вони чудово зарекомендували себе. Ця робота якраз для них. Вони знають, хто потрібен на передовій. Вони розуміють, що від таких рішень залежать людські життя», - зазначив Турчинов.

«Треба міняти мобілізаційну політику. Це не повинно бути черговим авралом, коли ловлять кого попало, потрібна системна державна політика», - переконаний глава РНБО.

Він також повідомив, що планується збільшення в армії контрактної складової, а збільшення зарплат і соціального забезпечення для контрактників - пріоритет. За його словами, дуже важливо, що багато добровольці зараз підписують контракти, щоб залишитися в армії і Нацгвардії.

Читайте також: Турчинов хоче створити найпотужнішу армію в Європі

«Хочеться всім офіцерам пообіцяти зарплати рівня їх колег з НАТО. Хочеться, але це буде не сьогодні. Все, що можливо в бюджеті буде віддано армії. Але завдання повинні бути реалістичними, а плани - конкретними», - констатував Турчинов.

Нагадаємо, 17 грудня секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що в Україні планується провести додатково кілька етапів мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: