До кінця року Аваков планує звільнити 6 тисяч міліціонерів

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що до кінця поточного року кількісний склад міліції планується скоротити до 172 тисяч чоловік.

«Станом на початок року у нас було 197 тис. осіб - людей в погонах. Станом на три дні тому було вже 178 тис.», - сказав Аваков, додавши, що на кінець поточного року кількісний склад міліції буде становити 172 тис. осіб, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Крім того, глава МВС повідомив, що протягом 2015 року планується скорочення працівників правоохоронних органів ще на 17-20 тис. - до рівня 162-150 тис. чоловік.

Також, за словами Авакова, при першій хвилі люстрації серед керівного складу МВС звільнили 96, а потім ще 16 осіб, у тому числі вісім генералів і шість глав обласних управлінь.

Читайте також: Перші результати люстрації в МВС: за добу звільнено 8 генералів

В той же час Аваков переконаний, що основою оновленої міліції повинні стати волонтери та учасники добровольчих батальйонів МВС.

Говорячи про майбутню реформу підлеглого йому міністерства, зокрема, про скорочення особового складу відомства, Аваков заявив, що «частково ми будемо набирати їх (нових працівників - Ред.) з числа службовців добровольчих спецбатальйонів, створених нами». «Вони й стануть основою нової української міліції», - переконаний міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: