Перші результати люстрації в МВС: за добу звільнено 8 генералів

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував про початок люстрації в підпорядкованому йому силовому відомстві відповідно до вимог Закону України «Про очищення влади».

Про це повідомила прес-служба МВС, інформує «Слово і Діло».

«Загалом у рамках першого етапу вчора (28 жовтня), моїм наказом звільнено з органів 91 працівника, з числа тих, які займали керівні посади як в апараті міністерства, так і в територіальних органах. Серед них 8 генералів», - розповів Аваков.

В числі звільнених - начальники обласних УВС в Київській, Донецькій, Чернігівській, Тернопільській, Хмельницькій, Полтавській області, а також керівництво Департаменту служби охорони та підрозділів ДАІ.

«Робота в рамках реалізації закону продовжується. Як і взагалі щодо формування нової кадрової філософії поліції продовжується. Крок за кроком», - запевнив міністр.

Раніше Аваков пообіцяв скоротити штат свого міністерства на 30%. Таке усічення складу МВС передбачено в законопроекті про реформування відомства.

Нагадаємо, 18 вересня глава МВС оприлюднив попередній концепт реформи підлеглого йому міністерства, яка передбачає створення національної поліції. При цьому, за словами Авакова, створення такої поліції супроводжуватиметься скороченням, реорганізацією та поєднанням функцій окремих служб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: