Томенко каже, що у своїй програмі Яценюк забув про поняття «людина»

Читать на русском

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко заявив, що в представленій напередодні прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком програмі діяльності уряду не враховано поліпшення якості життя простого українця.

За словами Томенка, в оприлюдненій програмі взагалі не згадується поняття «людина», «громадянин» чи «особистість», пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Блоку Петра Порошенка».

Також відсутні будь-які згадки про необхідність захисту навколишнього середовища або хоча б якісь натяки на державну екологічну політику.

«Нажаль, мусимо констатувати, що в силу або швидкого написання даного документу, або інших причин серед пріоритетних завдань Кабінету міністрів відсутні ті, що передбачені, зокрема, в президентській «Стратегії-2020» та інших базових документах української держави про те, що уряд мусив би боротися за покращення якості життя людини», - зазначив Томенко.

Він також повідомив, що Комітет ухвалив рішення вимагати, щоб у програмі діяльності уряду з'явився розділ екологічної політики, який буде запропонований членами комітету.

Читайте також: Підводні камені плану уряду. Чого чекати населенню?

«Отож, сподіваємось, що за результатами дискусії в парламенті в програму діяльності уряду до ідей приватизації, реформування, скорочення, оптимізації додадуться ідеї, в основі яких буде боротьба за покращення життя людини в українській державі», - резюмував Томенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: