Підводні камені плану уряду. Чого чекати населенню?

Читать на русском

Прем’єр-міністр представив програму діяльності Кабінету міністрів України, яку, він сподівається, вже за кілька днів схвалить парламент.

І хоча в програмі багато кроків щодо боротьби з корупцією, зміцнення економіки, реформування медицини, деякі політики оприлюднили не настільки оптимістичні прогнози.

Так, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко у своєму блозі закликає всіх прочитати цю програму, аби запобігти помилковим рішенням влади, передає «Слово і Діло»

За словами Гриценка, запропоновані напрями економії бюджету – виключно фіскального характеру, традиційно притаманні Мінфіну й МВФ, – не враховують потреб розвитку країни, навпаки – гальмують, унеможливлюють її розвиток.

У програмі уряду немає державної підтримки таких сфер, як освіта, наука і наукові дослідження, медицина, культура, музеї, бібліотеки, пише Гриценко.

Навіть навпаки, серед пропозицій «реформаторського» Мінфіну планується скасувати стипендії для студентів із вересня 2015 року та збільшити навантаження на вчителів.

Також скорочення відчують і спорстмени, їх чекає одноразова винагорода у 500-600 доларів, за призові місця на чемпіонаті Європі, повідомляє Анатолій Гриценко.

«Хтось вважає припустимим, коли людину після автомобільної аварії швидка привезе на операцію до лікарні, і вона повинна сама сплачувати там за харчування? А якщо людина непритомна, у комі?» – додає політик.

Читайте також: Яценюк планує добудувати «Стіну» на кордоні з РФ за чотири роки

Та головне, що каже екс-міністр, – це те, що уряд Арсенія Яценюка планує латати бюджетні діри за рахунок простих українців, пропоновані зміни вдарять по бюджету кожної родини, їх відчують усі - від малих дітей до людей похилого віку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: