Яценюк хоче «нокаутувати» Кличка, забравши 75% ПДФО

Читать на русском

Кабінет міністрів прийняв за основу норму про збільшення вилучень податку на доходи фізичних осіб із місцевого бюджету Києва ще на 25%.

Про це повідомив секретар КМДА Олексій Резніков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

Таким чином, загальне вилучення ПДФО в столиці вже в наступному році може становити 75%. Нагадаємо, що чергову редакцію Бюджетного кодексу, котра передбачає вилучення половини податку на доходи фізосіб у Києві, ухвалили у 2010 році. А вже в 2011-му, за даними Держкомстату, столиця ледь не перетворилася на дотаційне місто.

Скасувати відповідну норму бюджетного кодексу за останній час обіцяв чи не кожен очільник КМДА. Не став виключенням і дійсний мер Віталій Кличко, який у травні цього року пообіцяв, що всі 100% від вилучення ПДФО залишатимуться у столичному бюджеті.

Читайте також: Порошенко хоче збільшити витрати на армію до 5% ВВП – експерт

Даючи цю обіцянку напередодні виборів, майбутній мер Києва не врахував, що для цього замало лише його політичної волі: перш за все, з цим має погодитись Кабінет міністрів, потім – Верховна Рада. А між тим, сам Кличко вже неодноразово наголошував на тому, що столиці вкрай не вистачає коштів, вилучених від прибуткового оподаткування.

Зокрема, коли постала проблема із медичним забезпеченням тяжкохворих пацієнтів столичних лікарень, Кличко звернувся до членів уряду із проханням профінансувати ці потреби, однак у Міністерстві фінансів натякнули, що спершу КМДА має навчитися урізати непершочергові витрати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: