Шлапак пожурив Кличка за неекономність

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак звинуватив столичну владу у нераціональному використанні бюджетних коштів.

За словами чиновника, Кличку та його команді варто було б скоротити непершочергові статті витрат, передає кореспондент «Слова і Діла».

Перш за все, на думку чиновника, потрібно терміново скоротити витрати на утримання місцевого чиновницького апарату, що були збільшені ще за минулої влади.

«Хотів би звернути увагу мера (Києва – ред.) на недоліки розподілення бюджету на 2014 рік. Міська рада ще до наших шанованих колег прийняла рішення майже в 4 раз збільшити видатки на утримання органів місцевого самоврядування. Зверніть увагу на цифру: більш як на 470 мільйонів гривень. Якраз ті кошти, яких сьогодні кров з носа не вистачає на ліки, на все інше. Ми багато разів закликали Віталія Володимировича (Кличка – ред.): розберіться з тим, що у вас у місті Києві!», - прокоментував ситуацію Шлапак.

Крім того, є ряд непершочергових статей бюджету фінансування яких, на думку Шлапака, в нинішніх умовах можна скоротити.

«Є інша річ, така, як непершочергові видатки – так ми називаємо ті речі, які називаються незахищеними. Без усякого сумніву, це теж надзвичайно важливі речі – це ремонти, це дороги і т. д. Але якщо не вистачає заробітної плати, не вистачає на гемодіаліз, не вистачає на інші речі, можливо потерпіти з цими видатками. Якщо у вас є заборгованість по таким статтям – не витрачайте, будь ласка, кошти на інші, непершочергові видатки», - пояснив міністр фінансів.

Читайте також: Яценюк запропонував Кличку самостійно шукати гроші на гемодіаліз в Києві

До того ж, Шлапак дав знати столичному меру, що за нинішніх складних умов міській владі варто задуматися про скорочення фінансування соціальної та освітньої сфери міста, яка, порівняно з рештою країни, отримує достатньо дотацій.

Ще однією великою проблемою столиці є орендна плата за землю, через заниження якої місто щомісяця втрачає мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: