Щоб виконати свої обіцянки, Кличку доведеться вибивати борги у Яценюка

Читать на русском

Якщо Кабінет міністрів негайно не профінансує захищені статті столичного бюджету, тисячі тяжкохворих киян із дня на день залишаться без медичного забезпечення.

Про це заявив сьогодні столичний міський голова Віталій Кличко, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні заборгованість по захищених статтях складає 153 млн грн. До мене звернувся департамент з охорони здоров'я з тим, що по програмі «Здоров'я киян» заборгованість – 46 млн грн і 24 млн грн на гемодіаліз. 416 людей зі штучними нирками щодня повинні отримувати необхідні ліки, а заборгованість на сьогодні така, що постачальники цього препарату вже не дають ліки в кредит», – окреслив масштаб проблеми голова КМДА.

Кличко також уточнив, що з-поміж 416 людей, що потребують гемодіалізу, 20 – переселенці із зони АТО.

Читайте також: Яценюк урізав кошти, виділені на демаркацію кордону з Білоруссю – політик

Крім того, 18,5 млн грн місту наразі потрібно для погашення боргів за інсулін для хворих на цукровий діабет. На додачу, столичні медзаклади заборгували як своїм працівникам – 5,2 млн грн, так постачальникам харчування – 18,7 млн грн.

«Я з цими цифрами зараз їду до прем'єра. Сподіваюсь, заборгованість, яка є перед киянами, ми зможемо повернути. Ми повинні вимагати, щоби гроші киян залишалися в Києві, щоби кияни могли себе фінансувати, зокрема і медичну галузь. Це питання невідкладне», – заявив столичний голова.

Зазначимо, що одним із пунктів передвиборчої програми Віталія Кличка було забезпечення столичних лікарень та поліклінік сучасним медичним обладнанням та необхідним набором ліків. Крім того, раніше столичний мер пообіцяв запровадити практику страхової медицини, а малозабезпеченим верствам населення, які не зможуть робити страхові внески – забезпечити пільги.

Нагадаємо також, Кличко неодноразово наголошував на необхідності повернути податок на доходи фізичних осіб у бюджет Києва, щоб зробити столицю менш залежною від центрального бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: