Клімкін зобов'яже всіх дипломатів пройти тести на профпридатність

Читать на русском

У Міністерстві закордонних справ запустять тестування для працівників дипломатичної служби, яке буде визначальним при прийомі на роботу та отриманні іноземних напрямків.

Таку ініціативу запропонував ввести міністр дипломатичного відомства Павло Клімкін, розповів «Українській правді» посол з особливих доручень українського МЗС Дмитро Кулеба, інформує «Слово і Діло».

За його словами, такі тести будуть обов'язковою умовою для направлення дипломата за кордон. «Наприклад, кандидат на відрядження в Італію не отримає призначення, якщо не складе тест по цій країні», – пояснив Кулеба.

Також тести здаватимуть при прийомі на роботу в МЗС, і якщо кандидат не здасть їх успішно, то його на роботу не візьмуть.

Він також повідомив, що останні два тижні систему тестували, щоб врахувати всі зауваження і пропозиції. Запустити систему планують вже з нового року. «Введення тестів – це якісно новий крок у кадровій політиці МЗС. Вони відповідають вимогам, що пред'являються до дипломатів в XXI століття», – зазначив посол.

Читайте також: Європа може призначити «наглядача» за реформами в Україні

Ще однією новацією стане те, що в МЗС буде обов'язковим володіння мінімум двома мовами. «Англійська мова на рівні вільного володіння буде безумовною вимогою до дипломата. Друга мова буде вивчатися на вибір, але з урахуванням нагальних потреб зовнішньої політики України. Наприклад, зараз акцент буде робитися на вивченні китайської та інших азіатських мов», – пояснив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: