Європа може призначити «наглядача» за реформами в Україні

Читать на русском

Європарламентар Пятрас Ауштрявічюс пропонує призначити спеціального постійного представника, що буде здійснювати загальну координацію та нагляд за реформами в Україні.

Таку пропозицію він висловив в ході конференції «Україна як тест європейської солідарності», інформує «Слово і Діло» із посиланням на УНІАН.

Для того щоб гарантувати трансформацію економіки та соціальної структури, необхідно покращити природу координації у відносинах УкраїнаЄС. Для цього я раджу ЄС призначити спеціального постійного представника, який буде відповідати за нагляд за реформами, які проводяться, та за надання різного роду допомоги», запропонував Ауштрявічюс, зауважуючи на важливості реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

На думку євродепутата, із завдяннями подібного представника може впоратися лише досвідчений та авторитетний європейський політик. В якості можливих претендентів Ауштрявічюс назвав екс-міністрів закордонних справ Швеції та Франції.

«Я думаю про таку постать, як Карл Більдт (колишній міністр закордонних справ Швеції) чи Бернар Кушнер (колишній міністр закордонних справ Франціі)» підсумував депутат.

Зауважимо, що текст Угоди про асоціацію передбачає створення ряду інституційних органів, що формують Механізм комунікації української сторони та структурних одиниць ЄС. Серед останніх уже зараз мова йде про створення так званої Ради асоціації, Парламентського комітету асоціації, а також Платформи громадянського суспільства УкраїнаЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: