Балога взявся самотужки виконувати обіцянки Яценюка і Тимошенко

Читать на русском

Народний депутат України Віктор Балога вимагає у колег-парламентарів нарешті визнати Російську Федерацію агресором, а так звані ДНР та ЛНР – терористичними організаціями.

Відповідні проекти постанов нардеп зареєстрував сьогодні у Верховній Раді, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook політика.

«Зареєстрував свої перші в цьому скликанні проекти постанов – «Про визнання Луганської та Донецької народних республік терористичними організаціями», а також «Про визнання Російської Федерації країною-агресором». Можливо, когось це здивує, але Україна досі на офіційному рівні не визнала терористами тих, хто збиває літаки, і не визнала агресором державу, яка сама вбиває і фінансує вбивства українців», – зазначив Балога.

За його словами, в рамках застосування санкцій Україна має негайно перестати купувати російську електроенергію. «Це те саме, якби Ліван купував нафту в ісламської держави», – навів порівняння Балога.

Читайте також: Луценко хоче побачити Податковий і Бюджетний кодекси до Нового року

Депутат заявив, що чекає від спікера Гройсмана та парламентської більшості підтримки його проектів постанов.

Між тим, обіцянка визнати Росію країною-агресором щодо України звучала в програмах одразу двох політичних партій – «Народний Фронт» та «Батьківщина», однак ініціативу з її реалізації жодна з цих політсил поки не подала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: