Наступного тижня в Мінську знову домовлятимуться про мир на Донбасі

Читать на русском

У вівторок, 9 грудня, в столиці Білорусі відбудеться черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

«Наступного тижня ми очікуємо здійснення важливого кроку в напрямку мирного врегулювання. Як повідомив Президент України Петро Порошенко, 9 грудня в Мінську планується зустріч тристоронньої контактної групи за участі представників України, Росії і ОБСЄ з урегулювання ситуації на Донбасі. За результатами зустрічі очікується затвердження реалізації графіка Мінських домовленостей», – розповів речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

У разі дотримання обома сторонами умов переговорів, 9 грудня на території проведення АТО очікується день артилерійської тиші, а протягом 30 днів сторони мають вийти на лінію зіткнення, зафіксовану в Мінському протоколі.

Втім, як відомо, з моменту підписання зазначеного протоколу 5 вересня обстріли українських позицій у зоні АТО з боку бойовиків так і не припинилися. За даними посла України в НАТО Ігоря Долгова, за цей час на сході країни загинули понад 400 українських військовослужбовців. Протягом останньої доби, зокрема, надзвичайно напружена ситуація спостерігалася в районі Дебальцевого.

Читайте також: Клімкін натякнув ОБСЄ, до чого їх може привести «дружба» з Росією

Нагадаємо, наприкінці липня заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий пообіцяв, що АТО буде зупинена, як тільки опоненти погодяться на мирний план Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: