До кінця дня Рада закриє питання формування комітетів – Парубій

Читать на русском

Народний депутат, член фракції «Народний фронт» Андрій Парубій заявив, що сьогодні Верховна Рада повністю сформує комітети та їх склад.

Про це він заявив у коментарі журналістам у четвер, 4 грудня, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

«Я знаю, що багатьох турбує ця затримка, вона теж мене подразнює, але це є велика кількість людей, бо ми вибираємо сьогодні не лише керівників комітетів, а й узгоджуємо їх склад», – сказав Парубій.

За його словами, на даний момент існують «технічні речі» щодо складу кожного комітету, а вже о 16.00 депутати зберуться, щоб обрати нове керівництво президії Верховної Ради і сформувати комітети. «Так, як злагоджено проголосували за уряд, – так ми будемо голосувати і сьогодні», – зазначив нардеп.

Парубій також підтвердив інформацію про те, що він є узгодженою кандидатурою на посаду першого віце-спікера від «Народного фронту». «Так, це правда», – заявив він.

Раніше стало відомо, що перерва в роботі Верховної Ради оголошена через необхідність обговорення кандидатури першого заступника голови бюджетного комітету.

Разом з тим, як повідомив народний депутат «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак, їхня фракція планує взяти 11 комітетів, «Народному фронту» може відійти 6, а «Самопомочі» – три комітети і посада віце-спікера. Він також повідомив, що «Батьківщина» і «Радикальна партія Олега Ляшка» отримають по два комітети. У той же час «Опозиційному блоку» можуть виділити тільки один комітет.

Читайте також: Соболєв обіцяє, що Опозиційний блок отримає 1 комітет, Льовочкін хоче 3

Нагадаємо, раніше в БПП заявили, що депутати, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня не зможуть очолити жоден парламентський комітет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: