В БПП придумали, як не допустити до керівництва комітетами екс-регіоналів

Читать на русском

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» і колишній голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що депутати, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня не зможуть очолити жоден парламентський комітет.

«Для нас є принциповою і жорсткою умовою, щоб ні в керівництві комітетів, ні в президії парламенту не було тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня, навіть якщо ці посади дістануться «Опозиційному блоку». На цьому коаліція стоїть доволі жорстко», - сказав у коментарі УНН Черненко, інформує «Слово і Діло».

Він також повідомив, що на Комітет з питань свободи слова опозиція навіть не претендує. «Опозиційний блок хоче очолити регламентний комітет і комітет з прав людини. Я не бачу нічого страшного, якщо вони їм відійдуть», - вважає нардеп.

За його словами, голова Комітету матиме тільки додатковий кабінет і машину, однак, більшість у комітеті складуть представники коаліції.

Відповідаючи на запитання кого він вважає опозицією, Черненко зазначив, що ті, хто не увійшов до коаліції, а це більше 100 депутатів, так чи інакше повинні її контролювати, незалежно разом вони голосують чи ні.

«Єдине, що регламент чітко говорить, що участь у керівних посадах розподіляється між фракціями і групами. Якщо депутати не входять у фракцію або групи, вони не можуть претендувати на комітет», - сказав народний депутат.

Читайте також: Більшість у Раді вирішила, скільки комітетів відійде опозиції

Тим часом, сьогодні в «Опозиційному блоці» поскаржилися, що їм досі не запропоновано очолити жодного контрольного комітету: ні регламентного, ні з питань свободи слова та прав людини, ні участі в президії парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: