Порошенко не став зволікати з громадянством для майбутніх міністрів

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання українського громадянства трьом іноземцям-претендентам на посади в українському уряді.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави, передає «Слово і Діло».

Відповідно до рішення Президента, до громадянства України приймаються екс-міністр охорони здоров'я, праці та соціальних справ Грузії Олександр Квіташвілі, литовський бізнесмен Айварас Абрамавичус та американський інвест-менеджер Наталя Яресько.

Як уже вчора писало «Слово і Діло», «Блок Петра Порошенка» пропонує їхні кандидатури на посади міністрів охорони здоров'я, економіки та фінансів відповідно.

«Перед Україною стоять абсолютно непересічні виклики – надзвичайно складна ситуація в економіці, агресія з боку Росії, необхідність радикальних реформ та боротьби з корупцією. Усе це вимагає нестандартних рішень у державному управлінні. Ці рішення означають пошук кандидатів для нового Уряду не тільки в Україні, але й за її межами, особливо в тих країнах, які мають досвід виходу з системних криз зовнішнього і внутрішнього походження», – пояснив своє рішення Президент.

Указ про надання громадянства Квіташвілі, Абрамавичусу та Яресько був підписаний відповідно до Статті 9 Закону України «Про громадянство України», оскільки такий крок становить державний інтерес.

1 грудня «Слово і Діло» також зафіксувало обіцянку народного депутата Мустафи Найєма про реєстрацію в парламенті законопроекту, що дозволятиме іноземцям обіймати посади в Кабінеті міністрів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: