Активісти налаштовані радикальніше: Порошенка просять звільнити Ярему

Читать на русском

Сьогодні, 30 листопада, на Майдані Незалежності в Києві активісти звернулися до Президента України з проханням відправити у відставку генерального прокурора України Віталія Ярему.

Як заявив журналіст, блогер Сергій Іванов, громадськість обурює той факт, що з рахунків екс-голови Національного банку Сергія Арбузова і його дружини було знято арешт, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Серед інших головних претензій до Яреми, які були озвучені в ході акції - невиконання закону про очищення влади і затягування розслідування розстрілів 18-20 лютого 2013 року.

За словами активістів, вони чекають 2 грудня, коли буде відомо ім'я голови профільного комітету парламенту, щоб громадськість могла надати необхідні документи. Активісти розраховують, що після цього у Верховній Раді буде ініційоване питання про відставку Віталія Яреми.

Як зазначив Іванов, розміри хабарництва в прокуратурі часів Яреми зросли до небувалих обсягів.

«Кажуть, навіть при Пшонці такого розміру хабарництва не було, як при Яремі. Я спілкуюся з працівниками прокуратури, я до узурпації донецьким кланом також там працював, і чую від хлопців, які там залишалися, що такого обсягу корупції ні при Потебенько (генпрокурор 1998-2002 рр), якщо згадати зовсім вже демонічні фігури, ні за Піскуна (генпрокурор 2002-2003рр), а він також бізнесмен, не було», - говорить Іванов.

Також Народне Віче ухвалило звернення до Президента щодо звільнення генерального прокурора за «тотальний безкарний розгул бандитизму і корупції в Україні».

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що також не задоволений діями Генеральної прокуратури. Він також зажадав від прокуратури підвищення ефективності роботи в боротьбі з корупцією, розслідуванням резонансних кримінальних виробництв і злочинів проти активістів Майдану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: