Як Порошенко реагує на незаконний перетин кордону

Читать на русском

Росія готує черговий гуманітарний конвой,вже восьмий, який має перетнути кордон України 30 листопада.

Українські прикордонники готові оформити цей вантаж офіційно, якщо Росія дасть згоду це зробити. А якщо ні, то українська сторона буде здійснювати спостереження у цих пунктах пропуску, щоб не допустити потрапляння на територію України засобів терору і диверсій, про це повідомив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, передає «Слово і Діло» посилаючись на «Уніан».

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила нагадати про деякі обіцянки наших політиків, щодо незаконного перетину кордону.

Президент Петро Порошенко 19 жовтня запевнив, що КПП «Ізварине» запрацює вже наступного тижня. Однак йому це не вдалось, «Ізварине» залишається непідконтрольним українським силовикам та прикордонникам. Через прикордонний пункт кожен день заходять колони з Росії. Гумконвой в'їхав 31 жовтня, а 1 листопада український кордон перетнуло близько 30 КАМАЗів і кілька гаубиць на тягачах. 2 листопада ще 20 вантажівок і кілька БТР заїхали на територію України.

Читайте також: У «Опоблоці» звинуватили нову коаліцію у плагіаті

На такий факт незаконного перетину кордону обіцяв відреагувати вже екс-міністр оборони Валерій Гелетей. Про це він заявив 22 серпня, після незаконного проникнення в Україну російського гуманітарного конвою в кількості 145 вантажівок. Однак вантажівки покинули Україну, а реакції від збройних сил не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: