У «Опоблоці» звинуватили нову коаліцію у плагіаті

Читать на русском

У «Опозиційному блоці» заявляють, що підписана 5-ма депутатськими фракціями у Верховній Раді України VIII скликання Коаліційна угода за змістом більшості її розділів і статей списана з програм реформ попередньої влади.

Така заява партії з'явилася сьогодні на її офіційному сайті, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в «Опозиційному блоці» кажуть, що пункти і розділи нової Коаліційної угоди, що стосуються соціально-економічного розвитку - це майже на 50% літературна редакція положень Програми економічних реформ на 2010-2014 роки та двох останніх щорічних Національних планів щодо її реалізації (на 2013 і 2014 роки).

«Деякі положення коаліційної угоди ледь не дослівно повторюють документи попередників. Наприклад: «введення розрахунку вартості послуг» в медицині (у Програмі реформ - «впровадження єдиної методики розрахунків вартості медичних послуг, оплачуваних державою») або «розрахунок і впровадження соціальних стандартів за всіма видами соціальних послуг» (в Нацплані-2014 - «Розробка та впровадження державних стандартів соціальних послуг ») і т.д.

«Ключова відмінність нинішньої коаліційної угоди від Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та двох останніх щорічних Національних планів щодо її реалізації - відсутність конкретних моніторингових показників і велика кількість нічим не вимірюваних «добрих намірів», - йдеться в повідомленні прес-служби «ОБ».

Читайте також: Яких безвідповідальних депутатів проводить в парламент «Опозиційний блок»

Як відомо, вчора у Верховній Раді була створена коаліція у складі п'яти фракцій, до якої увійшли «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Радикальна партія Ляшка» і «Батьківщина».

Раніше один з лідерів партії «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявив про те, що його політична сила має намір очолити такі контролюючі органи Верховної Ради, як комітет з питань боротьби з корупцією, свободи слова і прав людини, правовий та регламентний комітети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: