Ці руки нічого не брали: «Оппоблок» претендує на антикорупційний комітет ВР

Читать на русском

Один з лідерів партії «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявляє про намір своєї політичної сили очолити такі контролюючі органи Верховної Ради, як комітет з питань боротьби з корупцією, свободи слова та прав людини, правовий та регламентний комітети.

Про це політик заявив сьогодні, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

Льовочкін, чия політична сила не увійшла до парламентської коалції, не заперечує проти того, щоб решта функцій були в руках більшості, однак функцію контролю за діяльністю влади «Опозиційний блок» планує залишити за собою.

Разом з тим, із першої десятки списку «Опозиційного блоку» особливими досягненнями в галузі боротьби з корупцією не може похизуватися ніхто. Лише колишній губернатор Харківщини Михайло Добкін має у своєму активі виконану обіцянку щодо боротьби з хабарництвом. Ще в 2011 році в першій столиці України відкрили Єдиний дозвільний центр для жителів міста і області, що звело до мінімуму контакт громадян із чиновниками.

Читайте також: Янукович штучно створював комітети в парламенті – політолог

Решта ж політиків із чільної десятки партії можуть похизуватися хіба що красивими обіцянками щодо боротьби з корупцією: 2 таких були прописані в програмах Наталі Королевської напередодні парламенстьких виборів 2012 року та президентських – 2014-го, по одній – у Вадима Рабиновича та Юрія Бойка. Через необрання кандидатів усі вони потрапили до архіву «Слова і Діла».

Ще один партієць «Оппоблоку» Олексій Білий перед виборами до Верховної Ради 2012 року пообіцяв організувати громадський контроль для запобігання корупції в правоохоронних органах – і свою обіцянку провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: